ÇANKIRI / KURŞUNLU - Şehit Murat Ustaoğlu Anadolu Lisesi

May

Kurşunlu Belediyesi'nin düzenlediği ve Kurşunlu Şehit İsmet Erdoğmuş Gençlik Merkezi'nin antrenörlerinin eşlik ettiği Kastamonu Polis Akademisi Ziyareti'nde öğrencilerimiz alanla ilgili bilgi edinmiş, ardından kısa bir şehir turu yapmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Kurşunlu Toplum Sağlığı Merkezi personeli Sayın Sena KURU tarafından öğrencilerimize “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı” ve “Çölyak Hastalığı” konusunda farkındalık eğitimi verilmiştir.

May

Turizm, her yıl dünyada Turizm Haftası olarak belirlenen 15-22 Nisan haftasında kutlanıyor.

Turizm öncelikle insanı konu alıyor. Kişinin kendi gelişimi için oldukça önemli bir olgu. Yeni yerler keşfetmek, hiç tatmadığınız yemekleri tatmak, bambaşka kültürlere misafir olmak, doğanın bilmediğiniz yanlarını keşfetmek… Turizme konu olan tüm bu aktivitelerin hepsi insanın ufkunu açan, hayata bakış açısını genişleten ve kültürel gelişim açıdan büyük katkılar sağlayan, ayrıca kişiye unutulmaz anılar bırakan deneyimler.

Turizm insanları geliştirdiği kadar ülkeleri de büyük faydalar sağlıyor. Öncelikle insanların bu deneyimleri sayesinde milyonlarca tüketici ve üretici etkilenmiş oluyor. Bu da önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Ayrıca turizmin sağladığı döviz sayesinde dış ticaret bilançosunda ileri doğru bir ilerleme sağlanıyor. Turizm amaçlı mal ve hizmet tüketimi de yatırımların, üretimin ve gelirin artmasına imkan tanıyor. Ayrıca, turizm faaliyetleri yeni çalışma alanlarının açılmasına ve daha fazla kişinin istihdam edilmesine katkı sağlıyor.

May

02.05.2024 tarihinde Kurşunlu Sosyal Hizmetler Merkezi uzmanlarından Sayın Birce ÇOBAN öğrencilerimize “Bilinçli Medya Kullanımı” temalı seminer vermiştir.

Nis

Karatekin üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Din Psikolojisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Nurdan Yağlı Soykan Hanımefendi Kurşunlu Şehit İsmet Erdoğmuş Gençlik Merkezi’nde okulumuz öğrencileri ve öğretmenleriyle buluştu. Öğrencilerimizin oldukça ilgisini çeken “Küreselleşen Dünyada Gençliğin Anlam Arayışı” temalı sohbet uzun dakikalar boyunca devam etti. Kendisine bu anlamlı ve eğlenceli ziyareti için teşekkür ediyoruz.

Nis

Bu haftaki veli ziyaretimizi 11/C Dil Sinifi ogrencisi Aleynanur Ozturk’un evınde gercekleştirdik. Okulda dısıplınlı ve başarılı olan öğrencimizin evde de oldukça düzenli olduğunu gözlemledik. Öğrencimize başarılarının devamını diliyor, sevgili annesine misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

Bu haftaki veli ziyaretimizi 11/B sınıfı öğrencisi Nagehan Sena GÜRDEM'in evinde gerçekleştirdik. Öğrencimizin ev ortamı, aile iletişimi gözlemlenmiş ve gerekli geri dönütler verilmiştir. Sevgili öğrencimize ve nazik anne babasına misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Nis

1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Nis

Martın son haftası Kütüphane Haftası münasebetiyle okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, tüm öğretmenlerin en sevdiği kitaplardan yaptıkları alıntılarla bir pano hazırlmıştır.

Nis

29 Ekim teması kapsamında yapılan resimler sahiplerini bulmaya devam ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Şakir KAYMAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ebuzer KALEMOĞLU öğrencilerimizin resimlerini alarak hem kendileri için bir hatıra edinmiş hem de öğrencilerimize emeklerinin karşılığını nazik bir şekilde takdim etmiştir.

Nis

Kurşunlu Toplum Sağlığı Merkezi Personeli okulumuz öğrencilerine "Yeşilay Haftası-Zararlı Alışkanlıklar" temalı seminer vermiştir.

Mrt

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinlikleri kapsamında ilk olarak tüm öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz web sitesindeki video izletilmiş, ardından Kurşunlu Tevfik Fikret Ortaokulu konferans salonunda Özel Eğitim Öğretmeni Nihan ÖZGÜNEŞ tarafından seminer verilmiş ve okul panosu oluşturulmuştur. Dünya farklılıklarla güzel. Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun.

Mrt

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlanmaktadır. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.

Mrt

Ramazan ayının birleştirici duygusunu canlı tutmak için velilerimizin güzel katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde iftar gerçekleştirdik.  Tekrarının nasip olması dileği ile tüm katılan veli, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederiz.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında okulumuzda hazırlanan panoya ve kutlamaya ek olarak ilçemiz Belediye Başkanı Sayın Şakir KAYMAK'ın ve İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin takdim ettiği hediyeler bu günü güzelleştirmiştir.